Wat is ons antwoord op Poetin?

Dit is de vraag die centraal zal staan bij een politiek  debat  tussen specialisten, dat op 27 november a.s. zal worden gehouden in de Nassaukerk in de Staatsliedenbuurt.

De Russische president Vladimir Poetin heeft met zijn inmenging in  Oekraïne voor veel beroering gezorgd. Hoe moet de Nederlandse politiek hier op reageren? Hoe moet Europa hierop reageren? Moet Oekraïne uitgenodigd worden voor de NAVO? Moet Nederland zijn inzet beperken tot het onderzoek naar de aanslag op de MH17 ?

Deze en andere vragen zullen aan de orde komen bij dit debat waar als sprekers zullen optreden:

Michiel  Servaes  (buitenlandwoordvoerder PvdA Tweede Kamer), Harry van Bommel (buitenlandwoordvoerder SP Tweede Kamer), Sophia Kornienko (Russische journaliste), Hubert Smeets (NRC-Handelsblad) en Roel van Duijn (Ruslanddeskundige). Het debat zal onder leiding staat van Arjen Berkvens, directeur van de Foundation Max van der Stoel.

De Foundation Max van der Stoel organiseert het debat in samenwerking met de Stichting Ukraine Today, die zich bezighoudt met het verspreiden van Oekraïense cultuur in Nederland en met humanitaire hulp voor de inwoners van de Oekraïne die te lijden hebben onder de oorlog.

Het debat zal plaatsvinden op 27 november vanaf 20.00 uur, zaal open om 18.00 uur.
De toegang is gratis.

De locatie is:
Nassaukerk, De Wittenstraat 114 in Amsterdam, bereikbaar met tramlijn 10, halte De Wittenkade.

Comments are closed.