23 september 2010 – VANUIT 56 JAAR VRIENDSCHAP

23 september 2010 Dubbellezing VANUIT 56 JAAR VRIENDSCHAP door:Roel van Duijn en Hans Korteweg

Vriendschap is een liefdesverhouding. Met de kanttekening dat de liefde in vriendschap om te beginnen niet op samensmelting is gericht. De persoon ontmoet de persoon en via de persoon het grote geheel. Beiden kunnen voor elkaar een deur zijn naar eenheid. En als de vriendschap zich niet vernieuwt wordt de vriend of vriendin van weleer tot een vage kennis en misschien zelfs tot vijand.

Het geeft steun dat er vrienden zijn, te midden van alle onzekerheden, vrienden waarop je kunt vertrouwen en waaraan je je kunt toevertrouwen, en tegelijk behoort vriendschap tot het engste, het meest griezelige dat er is, want de vriendschap vraagt alles en je kunt niets vasthouden.

Wij zijn 56 jaar bevriend en zijn totaal verschillende wegen gegaan. Toch bleef er in al die verschillen een gemeenschappelijke onderstroom. Wij dagen elkaar uit over de essentie van vriendschap, op zoek naar de spoorlijn in onze dubbelbiografie. Over de verschillen en het gemeenschappelijke. Over spanning en competitie en bovenal over het geluk.

Roel van Duijn (67) is liefdesverdrietconsulent, schrijver en ex-politicus.
Hij is een van de oprichters van Provo, de Kabouterbeweging en was tot voor kort als volksvertegenwoordiger actief in Amsterdam. Laatstelijk voor GroenLinks, Hij heeft veel gepubliceerd over groene politiek, spiritualiteit en schrijft momenteel zijn memoires aan de hand van geheime documenten van de Nederlandse inlichtingendienst over hem. Sinds 2003 helpt hij dagelijks mensen die aan liefdesverdriet lijden.

Hans Korteweg (67) is leraar en schrijver. De afgelopen jaren verscheen van zijn hand Het Juwelenschip, een vertaling van en een commentaar op een Tibetaans boeddhistische tekst en in 2007 Sta op en ga, een blijmoedig commentaar op het boek Jona en Het droomjuweel, de rijkdom van dromen in ons bestaan. Hij heeft een kring van leerlingen waarmee hij regelmatig samenkomt. Daarnaast geeft hij lezingen en retraites voor een groter publiek.

Datum: Donderdag 23 september 2010, 20.00 uur
Plaats: De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Comments are closed.