Kort geding Roel van Duijn tegen de AIVD

persbericht

Jarenlang heeft de AIVD gezegd dat hij “na grondig onderzoek” geen documenten meer over mij had. In mijn boek “Diepvriesfiguur”, van april j.l. , heb ik aangetoond dat dit niet de waarheid kon zijn.
Wat blijkt? Op internet vind ik nu mij onbekende BVD-berichten aangaande mij door de AIVD onwettig verstrekt zijn aan Stichting Argus. Voor de website “Binnenlandse veiligheidsdienst”, http://www.stichtingargus.nl/bvd/index.htm
De berichten zijn buiten mij om verstrekt. Deels voor de zitting bij de Raad van State, november vorig jaar. Deels daarna. Voor en na de verschijning van ‘Diepvriesfiguur”. Het boek over mijn leven met de geheime dienst, waarvoor ik deze berichten nodig had.

Eerder al had de AIVD eenzelfde onrechtmatige verstrekking aan een buitenstaander gedaan. Aan het onderzoeksbureau Jansen & Jansen in 2010.
Diit is een inbreuk in mijn privéleven. Dit is bovendien tegen de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Die bepaalt dat de eerste aanvrager ook het eerste de aangevraagde berichten ontvangt.
Ik ben gekwetst en ziedend.

Mijn advocaat mr. Erik Olof en ik eisen stopzetting van dergelijke illegale en onbehoorlijke verstrekkingen. En smartegeld. En excuses.

Het kort geding vindt plaats op woensdag 19 september a.s., om 11.00. In het paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag. Voor de rechtbank Den Haag, sector civiel recht.

Met vriendelijke groet,
Roel van Duijn
Ex-politicus en publicist

Comments are closed.